Més d’un centenar de veïns han recorregut aquest dissabte al matí la rambla del Poblenou per protestar per la modificació del pla urbanístic del 22@ del mes de setembre passat. L’Observatori dels Barris del Poblenou ha convocat aquesta concentració perquè consideren que “no s’han tingut en compte les propostes veïnals“.

“No volem viure en un barri d’oficines” i “Fora especulació del Poblenou” són alguns dels lemes dels cartells que han portat els participants. Diuen que “els edificis d’oficines segueixen sent la gran proposta del projecte” i que se’n manté l’ús hoteler. Des de l’Observatori creuen que l’Ajuntament “ha obviat el resultat dels processos participatius” però que, paral·lelament “fa bandera d’haver-los convocat”. La reforma, diuen, només afecta el 17,7 % del sòl disponible del 22@.

El calendari municipal preveu que l’aprovació definitiva en plenari no es produeixi, almenys, fins a la primavera del 2021.

Habitatge públic, insuficient

El projecte aprovat augmenta en un 30 % l’habitatge públic, una xifra que consideren “insuficient”. La major part, diuen, serà de promoció privada que “pot acabar convertint-se en habitatges de mercat lliure”. La protesta havia de ser una concentració, però agents dels Mossos d’Esquadra els han informat que no l’havien comunicada i que podrien ser sancionats. Per això, han decidit fer una “protesta individual reivindicativa” per la rambla.