La sucursal del BBVA del passeig de Gràcia, una de les més grans de la ciutat, ha estat el punt de sortida de la protesta dels treballadors de CatalunyaCaixa, la més important que s'ha organitzat fins ara. Més de 2.000 persones han reclamat avui al BBVA, l'entitat que ha absorvit l'antiga Caixa Catalunya, que rebaixi la xifra de persones afectades per l'expedient de regulació d'ocupació, que afecta 2.000 persones. RAQUEL PUIG, secretaria general SEC "Demanar que es redueixi els acomiadaments, que no siguin forçosos, que totes les sortides que hi hagi a l'entitat siguin a través de mesures voluntàries i no traumàtiques." Els sindicats es queixen que, en les negociacions, l'empresa només ha accedit a reduir en un centenar el nombre de persones afectades per l'ERO, i diuen que a canvi vol empitjorar de les condicions laborals. El BBVA justifica la proposta d'acomiadaments perquè amb la compra de CatalunyaCaixa creu que el nombre de treballadors és excessiu. Els sindicats, però, diuen que un banc amb beneficis hauria d'absorvir els empleats i reubicar-los. La marxa coincideix amb una vaga de 24 hores que vol pressionar el banc per millorar les condicions de l'ajust de plantilla i rebaixar el nombre d'afectats. Segons els sindicats, el seguiment de l'aturada ha estat majoritari. LIDIA HERRERO, secretaria sector financer UGT Catalunya "Estem tenint un seguiment, de moment no tenim els percentatges, però un seguiment importantíssim: les centrals i oficines més importants de tot Catalunya estan tancades." El termini per arribar a un acord entre les parts expira aquest divendres. El BBVA ha advertit els treballadors que si aleshores no hi ha entesa, aplicarà l'ERO tal com estava previst.

La manifestació ha començat a les 11 del matí davant de la sucursal del BBVA del passeig de Gràcia i ha baixat fins arribar a la seu central de l’entitat, situada a la plaça de Catalunya. La protesta forma part de vaga de 24 hores que han convocat els treballadors de CatalunyaCaixa i que, segons la CGT està tenint un seguiment majoritari que podria superar el 80%.

Els treballadors protesten contra els 2.000 acomiadaments previstos en l’ERO que ha presentat el BBVA. A més, amb aquesta aturada volen forçar un acord amb l’entitat abans que acabi el termini fixat per l’empresa per aquest divendres. Els sindicats es queixen de l’immobilisme per part de la direcció del BBVA i d’haver traslladat la propera reunió amb els treballadors a dijous, només 24 hores abans que l’empresa apliqui de forma unilateral l’expedient de regulació d’ocupació.