El Manuel fa cinc anys que és carter. Dos i mig al barri de la Barceloneta i en aquest temps ha vist com baixava el volum de feina. MANUEL RUIZ, carter "Ha bajado por Internet, pero no es ni muchísimo menos la causa única. Cuando vemos operadores privados que estan llevando cada día más correo. Por otra parte, el incipiente crecimiento de paquetería y otras cosas por Internet no se está explotando debidamente por la empresa para compensar la bajada del correo." Els treballadors de correus asseguren que el govern, que gestiona l'empresa, està aprofitant aquesta situació per reduir la plantilla i no substituir el personal que es jubila. IÑAKI ALONSO, carter i secretari d'Acció Sindical de Correus de Barcelona "Sin llegar a despidos lo que se está haciendo es no cubrir plazas vacantes y no contratar personal necesario. Cada vez hay menos contratación y la que hay es más precaria, con contratos de dia y de horas y en cuanto a los salarios cada vez estan bajando más con respecto al nivel de vida." A Barcelona, Correus té una plantilla de 7.000 treballadors. L'empresa assegura que durant l'últim any no s'ha perdut cap plaça fixa i que només s'ha retallat el personal de reforç per compensar la disminució d'un 10% de l'activitat. BENJAMÍN MONTBLANC, secretari general de Correus de CCOO de Catalunya "El siguiente paso va a ser que cuando llegue el periodo estival, vacacional, o cualquier otra cosa no se va a cubrir el servicio y que el trabajo de 10 personas lo hagan dos y cuando la empresa lo considere oportuno no se contraten ni esas dos." Els treballadors de correus demanen que es reobrin les negociacions del conveni col·lectiu i un sistema de contractació amb borses de treball que garantitzi l'estabilitat laboral.

Els sindicats majoritaris del servei -CGT, CCOO, CSIF, SL, ESK i STAS- han convocat per avui aturades de quatre hores en els diferents torns de treball. A més, han organitzat una manifestació que, aquest matí, ha recorregut el centre de la ciutat.

Protestes a tot l’Estat

La protesta que es fa aquest dimecres a Barcelona i Madrid ja s’ha fet anteriorment a Andalusia, Castella, La Rioja, Navarra i Galícia. Els sindicats volen una moratòria en l’aplicació de la directiva europea i que es designi Correus com a operador encarregat de la prestació del Servei Públic Universal amb un finançament adequat i amb la plantilla necessària. També volen que s’exigeixin a la resta d’operadors del sector els mateixos requisits de qualitat que es demanen a Correus.