Poc abans de les 11, dos joves han posat un bidó de ciment al bell mig del pas de vianants del carrer de Pelai més proper a la plaça de Catalunya i s’hi han encadenat. Els Mossos d’Esquadra els han demanat que es retiressin, però s’hi han negat. Durant més de dues hores, el carrer de Pelai ha estat tallat al trànsit per evitar l’embús, perquè tres carrils estaven bloquejats i només un obert, a més del carril bus.

Els dos activistes, que els Mossos d’Esquadra han detingut per desordre públic, tenen 29 i 32 anys. Els acompanyava una dotzena de joves amb banderoles i una pancarta en què es podia llegir “Tres anys de presó per defensar l’okupació. Alfonso lliure!”.

L’ús del kubotan
Aquesta no és la primera protesta d’aquest col·lectiu que provoca restriccions de trànsit. Ja han fet altres actes en suport a un company seu que té una ordre immediata d’ingrés a presó. El jove va ser condemnat a tres anys i mig per donar un cop de puny a un mosso d’esquadra durant una manifestació. L’agent duia un kubotan, una mena de punxó que després va ser prohibit per a usos policials.