El sector de l'alimentació es reuneix enguany en un únic espai, a la Gran Via de l'Hospitalet. És el canvi més important respecte l'anterior edició on el certamen ocupava també part del recinte firal de Montjuïc. La crisi és la principal raó d'aquest canvi: menys espai i menys expositors. En total, s'han reduït un 20% les empreses que hi participen. La fira ha ofert estands més petits als expositors que volien venir a l'Alimentaria però a la vegada necessitaven reduir costos. A totes les empreses els ha tocat de ple la crisi. Per això el sector busca ampliar els clients com sigui. Alguns amplien les fronteres del seu mercat i altres creen nous envasos per a nous clients. Les novetats també són protagonistes en temps de crisi. Aquest cava té una distinció molt cara. Està fet amb or. I aquests raviolis poden servir-se com a primer plat o bé com a postres. L'Alimentaria estarà obert fins divendres. Durant la primera jornada s'han format cues importants a l'entrada del recinte.

El certamen, de periodicitat bianual, ha hagut de reduir 25.000 metres quadrats de superfície a causa de la crisi, així que Fira de Barcelona l’ha pogut encabir íntegrament als pavellons del recinte firal de l’Hospitalet (M2). Malgrat tot, s’hi esperen 130.000 visitants i un impacte econòmic a la ciutat d’entre 120 i 150 milions d’euros.