La Camila és estudiant de geologia i durant els propers dies descobrirà tots els secrets que amaga la muntanya de Montjuïc. Camila Celeste participant “Estic aprenent moltes tècniques que puc aplicar no només a ser guia sinó a la meva vida quotidiana. Observació, coses que a vegades mires però no veus en profunditat. T'ensenyen a observar amb perspectiva” Aquest taller està adreçat a aturats i estudiants majors de 18 anys. L'organitza el districte de Montjuïc en col·laboració amb Barcelona Activa, el Centre d'Estudis de Montjuïc i l'empresa Naturalwalks i pretén donar les eines perquè els participants es converteixin en guies d’entorns naturals. Julian Castro tècnic Treball als barris “Els participants venen, treballen en el curs, comparteixen aquesta intensitat horària i després tenen un compromís amb les entitats del districte per fer un retorn social i fer una passejada amb entitats socials del barri” Una vegada acabi el curs, els participants rebran un certificat europeu com a guia intèrpret del patrimoni natural.

Els barris de la Marina o el Poble-sec tenen una de les taxes d’atur més altes de la ciutat. Per combatre-les, el districte, juntament amb Barcelona Activa i altres entitats com el Centre d’Estudis de Montjuïc o l’empresa Naturalwalks, han organitzat un curs de guiatge i interpretació del medi natural a la muntanya de Montjuïc.

El taller consta de 48 hores de formació i està estructurat en tres parts. La primera donarà la formació i les eines necessàries per poder interpretar la natura i fer rutes guiades. La segona se centrarà en el context històric i social de la muntanya de Montjuïc i els barris de l’entorn. I la tercera i última orientarà els participants en la recerca de feina.

Un cop finalitzat el curs, els participants rebran un certificat europeu que els acreditarà com a guies de la natura i els permetrà trobar una nova sortida laboral. També hauran d’organitzar una activitat guiada amb alguna entitat del Poble-sec, la Marina o la Font de la Guatlla per tal de donar al veïnat la possibilitat de descobrir també els secrets que amaga un espai que els és tan proper i alhora tan desconegut com la muntanya de Montjuïc.