L’associació de cambreres d’hotel, Les Kellys, han tornat a manifestar-se aquest dissabte per reivindicar els seus drets laborals i fer pressió en la negociació del conveni col·lectiu. En aquesta ocasió una cinquantena de treballadores s’han concentrat davant de l’Hotel Hilton Diagonal Mar.

Les Kellys reclamen a aquesta cadena hotelera que reconegui les cambreres de pis com a part de la seva plantilla. Denuncien que estan contractades en frau de llei i que estan realitzant jornades laborals de 50 hores setmanals sense respectar els descansos, les vacances, ni tampoc els permisos.

Les treballadores diuen que suporten una  sobrecàrrega de feina diària molt superior a la que poden assumir havent de netejar i preparar unes 30 habitacions al dia, fet que els provoca malalties professionals greus.

El detonant que ha portat a convocar aquesta manifestació ha estat l’acomiadament de sis treballadores després de presentar la denúncia col·lectiva per cessió il·legal.  Segons el col·lectiu, el darrer acomiadament es va fer fa poques setmanes, com a represàlia, i una setena treballadora ha estat sancionada. “Hem vingut a dir prou”, afirma Vania Arana, portaveu de les cambreres. “Fem 30 habitacions de mitjana, això és la feina de dues persones i mitja”.

Les Kellys –que es van constituir com a associació l’octubre passat–  fa mesos que es mobilitzen per protestar per les males condicions de treball i les externalitzacions del personal. El col·lectiu es queixa que a Barcelona prop del 70 % dels establiments funcionen d’aquesta manera i assegura que hi ha moltes diferències entre els hotels que externalitzen aquest servei i els que no