vaga treballadors betevé

El Comitè d’Empresa de betevé ha convocat una jornada de vaga aquest divendres, 4 de març. Els treballadors rebutgen l’acomiadament de 21 persones des del mes de juliol i la supressió de tres programes culturals i de proximitat: l”Àrtic’, ‘La cartellera’ i ‘La família Barris’. A més, demanen que es mantinguin les condicions laborals de la plantilla.

Serveis mínims durant la vaga de betevé

S’han establert serveis mínims durant tot el dia. A la TDT no hi haurà programació, excepte dues edicions informatives que tindran una durada de 15 minuts. Es faran a les 14 h i a les 19.30 h. Pel que fa al web es cobriran les notícies del dia i al perfil de Twitter de @btvnoticies, l’activitat es reduirà al 50 %. A la resta de perfils socials de betevé no hi haurà activitat.

La programació de la ràdio serà substituïda per emissions de blocs musicals i durant tota la jornada, a través dels diversos canals, s’informarà de l’alteració de la programació generada per la vaga.

Protestes al carrer

La jornada de vaga arriba després de l’acte de protesta que els treballadors van convocar dijous passat per rebutjar l’actitud de la direcció a la plaça de Sant Jaume. Van tenir el suport del teixit cultural de la ciutat. Els treballadors van demanar la dimissió dels màxims responsables de betevé i van reclamar la intervenció de l’Ajuntament de Barcelona en el conflicte. L’endemà de la protesta, l’alcaldessa, Ada Colau, va reclamar “no donar per tancat el conflicte i fer un major esforç pel diàleg”.

La direcció defensa la mesura

Per la seva banda, la direcció de betevé defensa que la decisió d’acomiadar 12 treballadors de la plantilla (i nou més al juliol) s’ha pres per reformular la programació de la cadena. D’aquesta manera, vol apostar per la franja de tarda, amb l’estrena al setembre d’un magazín de tarda de “gran format en directe, que tindrà com a focus la cultura”. Sergi Vicente afirma que la decisió dels acomiadaments “ha estat molt dura”, fruit de no haver arribat a un acord amb el comitè d’empresa.