Iot de luxe Dilbar al Port

El Dilbar, el que es considera el sisè vaixell privat més gran del món, està amarrat al port de Barcelona per fer-ne el manteniment.

Fins aquest cap de setmana, el iot era ben visible al moll d’Espanya, a tocar del Maremagnum i de L’Aquàrium, però fonts del Port han explicat que en les últimes hores s’ha mogut fins al moll Occidental, al dic sec per reparar-lo.

La Marina del Port de Barcelona és un dels pocs llocs del sud d’Europa on es poden fer tasques de manteniment per a vaixells tan grans. Unes feines que es continuen fent també amb pandèmia i amb les restriccions de mobilitat vigents.

Segons recull el web de geolocalització de transport marítim Marine Traffic, el Dilbar va arribar a Barcelona el 18 de febrer després d’un viatge de 12 dies procedent d’Antíbol, a la Costa Blava, a França.

Iot de luxe Dilbar

Amb bandera de les illes Caiman, va ser construït a Alemanya l’any 2016 i és propietat d’un magnat rus. Té 156 metres d’eslora i s’estima que costa prop de 600 milions d’euros.

Detall Iot luxe Dilbar al Port de Barcelona

Més enllà de les reparacions que es facin al vaixell, no es té cap detall de si hi viatgen o no passatgers. Amb el confinament perimetral l’entrada a Catalunya només està permesa per motius justificats, com qüestions laborals o emergències.

Viatges en creuers aturats per la pandèmia

Els que encara trigaran a circular són els creuers. Aquest últim any marcat per la pandèmia, el tràfic de passatgers ha caigut prop d’un 90 %. De moment no hi ha cap previsió de quan es podrà restablir l’activitat, ni que sigui amb restriccions, tot i que algunes companyies treballen amb la perspectiva de poder reprendre l’activitat des de Barcelona al juny.