La caiguda de turistes a Barcelona en l’últim trimestre del 2017 no ha afectat el balanç global de l’any, que ha tancat amb números verds. Hotels i apartaments són els que més han notat la davallada de visitants a partir de l’agost, tot i que les bones xifres de principis d’any han fet que de gener a novembre hi hagi hagut un increment del 3,2 % de turistes allotjats en establiments hotelers. D’altra banda, l’aeroport ha superat les xifres rècord del 2016, mentre que el port s’ha mantingut estable.

Amb aquests resultats, l’Ajuntament considera que la ciutat ha superat l’impacte de l’atemptat terrorista del 17 d’agost a la Rambla més ràpidament que altres ciutats europees. El consistori creu que el context social i polític a partir de l’1 d’octubre ha influït més en la davallada de visitants que no l’atemptat terrorista.

El nombre de turistes allotjats en establiments hotelers va caure l’últim trimestre de l’any un 5,3 %, però els bons registres dels primers mesos de l’any (de gener a juliol es van superar les xifres del 2016) han contribuït a tancar l’any amb números positius. També hi ha hagut alts i baixos en les grans icones turístiques de la ciutat. La Sagrada Família lidera el rànquing amb 4,5 milions de visitants, tot i que representen un 0,8 % menys que el 2016. Pel que fa al Parc Güell, l’any passat va superar els 3,1 milions de visitants, un 5,5 % més, tot i que al desembre va caure un 8,8 %.

Port i aeroport aguanten el cop

El comportament de l’aeroport del Prat trenca esquemes i manté una evolució positiva tot el 2017, amb un increment global de passatgers del 7,1 % respecte a l’any anterior. En el cas del port, els bons registres del mes de novembre han compensat la caiguda de creueristes en altres mesos de l’any, i han permès tancar el 2017 amb números estables.