Els socorristes de Barcelona han desconvocat la vaga indefinida iniciada aquest divendres a les platges de la ciutat. La decisió s’ha pres en una assemblea de treballadors dissabte al vespre, després del preacord al qual han arribat a mitja tarda el comitè de vaga amb l’empresa concessionària per desbloquejar l’aturada.

Les negociacions entre les dues parts han estat llargues, de més de vuit hores. A primera hora del matí, hi ha hagut una primera reunió amb l’empresa concessionària que ha fracassat en no arribar a cap acord respecte de l’aplicació dels serveis mínims. Estona després, les dues parts s’han tornat a asseure per reprendre les negociacions.

Millora dels “drets laborals evidents”

Els socorristes destaquen que només s’ha pogut blindar “els drets laborals evidents” i que han fet evidenciat la “necessitat de regularitzar el sector”. El col·lectiu reclamava un augment de la plantilla i, de fet, la concessionària ha accedit a contractar més personal “de forma urgent”. Els treballadors també han aconseguit el compromís de l’empresa a programar revisions mèdiques i dermatològiques, a buscar un sistema de rotació que vetlli tant pel descans dels socorristes com per la vigilància a la platja i a entregar les nòmines en paper abans del dia 5 de cada mes als treballadors.

Durant la jornada del dissabte els serveis mínims han estat del 50 %, el que s’ha traduït en el tancament de la meitat de les torres de vigilància. Amb la desconvocatòria de la vaga, podrà tornar a onejar la bandera verda a les platges de la ciutat si no hi ha cap altra inconvenient que ho impedeixi.