Gasca ha dit que el tema de la pista de gel encara ho s’ha posat sobre la taula entre els comerciants i el nou govern, tot i que ha avançat que no s’oposen a estudiar-ne un nou emplaçament. El president de la Fundació Barcelona Comerç reconeix que la instal·lació ajuda a animar la campanya de Nadal, “en què els comerciants barcelonins facturen el 25% de l’any” i que, plantejada com fins a 2013, la pista surt a cost zero per a l’Ajuntament. Els comerciants barcelonins tenen de límit aquest mes de juliol per acabar de tancar l’emplaçament i el pressupost definitiu de la pista.

ICV-EUiA s’havia manifestat en diverses ocasions contrària a la ubicació de la pista de gel a la plaça de Catalunya. El 2012, el llavors president del grup municipal, Ricard Gomà, va dir que la pista de gel suposava “una agressió a la sostenibilitat” i criticava que un equipament amb interessos privats “ocupés un espai públic de tota la ciutadania”.

Pel que fa a l’enllumenat de Nadal, Gasca s’ha mostrat molt satisfet que el nou govern mantingui les mateixes ajudes que el 2014. “És una gran notícia per al comerç que el proper Nadal hi hagi el mateix enllumenat que l’any passat”.