Un dia més, s’han tornat a formar cues davant de la seu del Banc d’Espanya a la plaça de Catalunya. El motiu: aquest dimecres, 30 de juny, s’acaba el termini per poder canviar les antigues pessetes per euros i encara hi ha força gent que en guardava i, a última hora, s’ha decidit a bescanviar-les. Aquest dimarts, s’han format cues que arribaven fins a l’Edifici Catalana de Gas i Electricitat, al número 22 de l’avinguda del Portal de l’Àngel. Hi ha hagut gent que s’ha hagut d’esperar fins a tres hores per canviar, en alguns casos, l’equivalent a, amb prou feines, tres euros.

Aquest no és el primer dia que es formen cues davant del Banc d’Espanya, ja que aquest és l’únic lloc on es pot realitzar aquesta operació de forma legal. L’entitat, de fet, ja va decidir ampliar el termini, que inicialment havia de finalitzar el 31 de desembre del 2020, pels efectes de la pandèmia del coronavirus. L’últim càlcul que va fer el Banc d’Espanya és que els espanyols encara conserven pessetes per un valor de 1.583 milions d’euros.

Quines pessetes es poden canviar?

El preu de canvi que ofereix és de 166 pessetes amb 386 cèntims per euro. En cap cas es fa cap valoració diferent, tot i que les monedes siguin antigues. De fet, l’entitat només accepta el canvi de les pessetes posteriors al 1939. També s’accepten els bitllets que tinguin algun dany, sempre que se’n conservi més del 50 % de la seva superfície.