Imatge de @
Imatge de @CCOO_CABK_Cat

Els treballadors de CaixaBank fan vaga aquest dimarts. Segons el sindicat CCOO, la jornada té un “seguiment massiu” amb més d’un 90 % de les oficines tancades i una baixada de l’activitat de més del 95 % de la plantilla fent vaga a diferents ciutats de l’estat. La protesta s’ha traslladat al carrer, amb una manifestació a Barcelona, que ha tallat l’avinguda Diagonal a partir de les 11 del matí, just davant de la seu central de la companyia.

Embús de trànsit per la protesta

La protesta ha provocat un embús important a l’altura de Maria Cristina, i que ha enutjat nombrosos conductors que s’han quedat parats durant prop de 45 minuts en aquesta via principal. La Guàrdia Urbana, però, ha informat que la circulació a l’avinguda Diagonal s’ha normalitzat poc abans de dos quarts d’una del migdia.

Segona jornada de vaga a CaixaBank

A finals de maig els treballadors ja van fer diverses accions de protesta. I la d’avui es la segona vaga convocada pels treballadors, després de la del 22 de juny, contra l‘ERO que ha anunciat l’entitat, que preveu acomiadar, a tot Espanya, 7.400 persones i recol·locar-ne més de 680 en empreses filials.

Les negociacions van arrencar ara fa dos mesos i les posicions d’empresa i treballadors continuen molt allunyades. Els sindicats exigeixen que no hagi acomiadaments forçats. Ho consideren una línia vermella en les negociacions, i exigeixen que les baixes siguin voluntàries.