Creuer costa cruceros

El Port de Barcelona ha respost a la nova petició de l’Ajuntament de Barcelona per regular els creuers al·legant, ara, la sequera. Mentre que la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha declarat que “seria del tot incomprensible que patim l’any menys plujós dels darrers 100 anys però arribin més creueristes que mai”, el Port ha explicat que el 80 % dels creuers que van fer escala a la ciutat el 2022 no van carregar aigua ja que estan equipats amb dessalinitzadores i potabilitzadores pròpies.

Segons el Port, aquesta xifra ha anat augmentant progressivament, ja que els anys 2017 i 2018 eren només el 50 %. De fet, segons va dir Lluís Salvadó, president del Port de Barcelona, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, fa pocs dies, el Port busca incrementar aquesta xifra: “Estem treballant en la incorporació de plantes potabilitzadores dins dels mateixos creuers per reduir de forma molt important el consum d’aigua“.

Una quarta part del consum domèstic

De fet, el Port de Barcelona explica que el consum mitjà diari d’aigua potable que fa un creuerista és de 27 litres per persona i dia, una quarta part del consum domèstic d’aigua de la ciutat, que és de 170 litres per habitant i dia. El Port, a més, compara aquesta dada amb el consum d’aigua que fan els turistes que s’allotgen en hotels a la ciutat i que, segons dades de Barcelona Regional, és de 373 litres per persona i dia en els hotels de quatre estrelles i 545 litres per persona i dia en els de cinc.