Després de la primera reunió, el primer tinent d’alcalde i cap de l’àrea d’Economia, Gerardo Pisarello, ha remarcat les idees principals que s’hi han posat en comú, començant pel consens que l’estratègia de promoció econòmica de la ciutat ha de tenir en compte tot l’àmbit metropolità.
També s’ha parlat dels sectors en els quals es vol aprofundir més per tal de “llençar la idea de Barcelona com a ciutat del coneixement, la ciència, la innovació, la tecnologia i la cultura”. Aquests àmbits són la tecnologia i la recerca, la moda i el disseny i el món editorial i les industries culturals. Pisarello també ha destacat la intenció de potenciar sectors com el de la biomedicina o la transició energètica i ha destacat la importància de la candidatura de la ciutat per ser el “hub” del 5G i encaminar la ciutat cap a l’assoliment d’aquestes idees.
Una de les iniciatives que es presentaran primer consistirà a utilitzar les polítiques d’urbanisme i habitatge per atreure científics i investigadors a la ciutat. També es promourà que el teixit empresarials dels sectors considerats clau participin a les missions a Nova York i Mont-real previstes properament.
Entre els membres d’aquest nou organisme, hi ha reconeguts investigadors com la biòloga Anna Veiga i el president de l’Insititut d’Investigacions Mèdiques (IMIM), Jordi Camí; representants del món de l’empresa com el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, i l’economista i exconseller Andreu Mas Colell; i de l’àmbit polític, com l’exalcalde Joan Clos i l’extinent d’alcalde Jordi Portabella.
El consell es reunirà dos cops l’any, tot i que hi podria haver trobades més sovint i ja s’ha plantejat la possibilitat de fer meses sectorials. La coordinació anirà a càrrec de la direcció econòmica de l’Ajuntament.