L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat per primera vegada la situació a betevé després de la dotzena d’acomiadaments recents i l’eliminació de tres programes. Abans de l’inici del ple del mes de febrer, s’ha mostrat “preocupada” per la televisió pública de Barcelona, i reclama no donar per tancat el conflicte i “fer un major esforç pel diàleg i la negociació”. “Cal un clima laboral de confiança i de bon ambient laboral i això no s’està donant“, ha dit l’alcaldessa.

Colau considera que la situació a betevé és “excepcional” després de les decisions “molt dures” i “dràstiques” preses. Assegura que va conèixer la decisió de la Direcció de betevé poques hores abans de fer-se pública i que ja aleshores va expressar la seva preocupació: “Pensava que això podria agreujar el conflicte“. Per això, ha insistit en la crida al diàleg.

“betevé té un grandíssim futur al davant”

Després de conèixer la decisió, l’alcaldessa ha explicat en declaracions a betevé que ha tingut “contactes informals” amb el president del Consell d’Administració i també amb professionals de la casa, així com personalitats del món de la cultura, que “han mostrat la seva preocupació”. “Donades les reaccions, evidentment no es pot donar per tancat el conflicte“, ha reiterat.

“betevé és la televisió de la ciutat de Barcelona, no del govern”, ha afegit Colau, qui ha destacat la necessitat de ser “curosos” amb la independència del mitjà de comunicació públic. Assegura que ella no ha interferit “mai” en cap contingut i decisió de la gestió, però ha defensat hi ha “grans professionals i molt talent” i ha expressat la seva confiança que betevé “té futur“.

Maragall vol “un acord de drets reconeguts”

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, també s’ha referit a la situació de betevé. Culpa de la situació actual a “la inacció” i el “silenci” del govern municipal. A més, assegura que els republicans ja estan treballant “per retornar a un acord de drets reconeguts, viabilitat econòmica i un nou projecte d’ambició i connexió ciutadana per a betevé”. “El moment és ara”, conclou.