facana beteve dia

La direcció de betevé ha pres la decisió d’acomiadar nou treballadors com a primera mesura d’un “pla de xoc” per “equilibrar les finances”. “Hem estat tancant amb dèficit cada any i no podem seguir aquesta tendència”, ha assegurat el director de betevé, Sergi Vicente.

Justifica la mesura “perquè si no es fes d’aquí a uns mesos la situació hauria estat pitjor i la xifra d’acomiadats seria força superior”. Si no es reverteix aquesta situació “crítica”, ha afegit, “podria empènyer-nos a la fallida”.

betevé té una plantilla de 247 treballadors actualment i la partida de personal (13,5 milions d’euros) ha representat aquest 2021 el 74,8 % del pressupost. Segons el director, el 2019 la mateixa partida representava un 57,5 %. Després de nombrosos processos judicials per cessió il·legal, la majoria de la plantilla ha estat reconeguda els últims anys com a treballadors d’ICB, l’empresa municipal que gestiona betevé.

“L’Ajuntament ens ha rescatat els darrers anys, amb una aportació extraordinària de 10 milions d’euros l’any passat i d’aproximadament un milió aquest”, ha dit Vicente. “Ja ens han dit que serà l’última”, ha recalcat. Per la seva banda, el director ha anunciat que ha decidit retallar-se el sou un 5 %.

El comitè d’empresa en discrepa

Pel comitè d’empresa, la decisió “carrega la responsabilitat en la plantilla” i considera que la qüestió econòmica ja s’arrossegava des de feia anys. “L’Ajuntament ja sabia que hi hauria un increment de la partida de personal i no ha fet res per resoldre-ho”, han dit els representants dels treballadors. Han puntualitzat, a més, que les partides de personal d’exercicis anteriors eren inferiors “perquè hi havia programes externalitzats”.

El comitè assegura que s’han ofert reiteradament a parlar amb l’Ajuntament i “trobar plegats una solució”, però que mai no han estat escoltats. Amb tot plegat, consideren que “ha quedat palesa la pèssima gestió” de Vicente.