Les obres de transformació del carrer de Pi i Margall ja es noten a la caixa dels botiguers de la zona. Segons l’associació de veïns i comerciants de la plaça Joanic, els establiments han registrat una pèrdua d’ingressos superior al 30 % des que van començar els treballs al mes de juny.

Plou sobre mullat als comerços de la zona

Alguns botiguers, com la Lourdes, propietària de la botiga de roba Loca Lulú, s’estan plantejant fins i tot el tancament del local. Expliquen que, en aquests comerços, els plou sobre mullat. “Amb la pandèmia ho vam passar molt malament, però tenia uns estalvis i vaig poder tirar endavant. Ara no tinc estalvis i estem facturant un 50 % menys. M’estic plantejant tancar”, conclou aquesta comerciant.

Els botiguers estan “molt amoïnats” també pel fet de no poder facturar durant la campanya de Nadal, una de les èpoques més fortes de venda. “No venem res, no hi entra ni una ànima”, ha declarat Maximino Lara, propietari de la Joieria Lara.

Amb la pandèmia ho vam passar molt malament, però tenia uns estalvis i vaig poder tirar endavant. Ara no tinc estalvis i estem facturant un 50 % menys. M’estic plantejant tancar”
Lourdes Alzina, propietària de la botiga Loca Lulú

Restauradors, dels més afectats per les obres

Les molèsties de les obres, com ara el soroll o la pols, impacten directament sobre la caixa d’alguns restauradors. El motiu principal és que els clients trien altres locals on poden consumir amb més tranquil·litat. A més, les tanques instal·lades dificulten la visió i l’accés al local.

El propietari del Frankfurt Gràcia ha explicat a betevé que des del mes de juny, quan van començar les obres, està facturant al voltant d’un 70 % menys. “A causa de les obres també ens han retirat les terrasses, i no sabem si després les recuperarem”, afegeix.

Un carrer amb més verd i amb menys trànsit

La previsió és que les obres de Pi i Margall finalitzin a l’octubre del 2023. Aleshores aquest carrer s’haurà convertit en un eix verd que connectarà el Parc de les Aigües amb el passeig de Sant Joan. L’actuació també preveu transformar aquest vial en una avinguda amb el trànsit pacificat a 30 km/h i més espai per als vianants.