Amb l’arribada de l’estiu, la presència de turistes a la Rambla s’ha incrementat, però a uns nivells molt més baixos respecte a les xifres anteriors a la pandèmia del coronavirus. De fet, els comerciants estan a l’expectativa de l’arribada dels creueristes, però encara no saben si acabaran trepitjant la Rambla degut a les restriccions.

Antonio Rodríguez treballa al Cafè de l’Òpera. No sap si deixaran sortir els creueristes igual que abans o quines restriccions els imposaran. Tot i així, espera que a finals de juliol es comenci a normalitzar la situació. Respecte a l’arribada d’altres turistes, explica que “a poc a poc s’està notant”, sobretot francesos i italians, però no de forma exagerada. En canvi, troba a faltar els anglesos i els alemanys, que remarca que abans de la pandèmia eren el gruix del turisme.

Xavier Sánchez és quiosquer prop de l’estàtua de Colom. Lamenta que els primers creueristes arribaran minvats i només “sortiran controlats en autocar o autobús a fer una volteta”. “No sé si els veurem o no els veurem”, afegeix Sánchez. Respecte a les vendes, assenyala que s’han incrementat entre un 10 o un 15 per cent en relació amb l’any passat, quan pràcticament no van tenir facturació pel confinament.

Gobino Morwani treballa a un negoci de records. Diu que les últimes setmanes han notat més turisme però no més negoci. Explica que estan desesperats però esperen que el comerç s’animi a finals de juny o principis de juliol.