Arrenca la vaga de treballadors de l’àrea blava i verda de Barcelona. El comitè d’empresa de Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha tornat a convocar una aturada indefinida tots els caps de setmana i festius per denunciar els canvis en la jornada laboral plantejats per l’empresa. Segons ha explicat CCOO, la intenció del comitè és mantenir la vaga fins que l’empresa modifiqui les condicions de treball “imposades” a la plantilla.

Els motius de la vaga a l’àrea blava i verda

CCOO ha convocat l’aturada de treballadors per protestar contra la decisió de l’empresa d’incloure més dies de feina anuals. Segons expliquen, fins ara els empleats de l’àrea blava i verda tenien un dia de jornada partida a la setmana i els diumenges es cobrien amb personal que s’oferia voluntàriament a canvi d’hores extres. Amb el canvi que planteja l’empresa, però, cada treballador hauria de treballar quatre diumenges l’any.

Fonts de B:SM asseguren que les necessitats actuals de mobilitat de la ciutat han obligat a adaptar les jornades laborals de la plantilla i expliquen que, tot i el nou plantejament, es manté el còmput d’hores anuals de feina.

Negociacions fallides entre l’empresa i el comitè

El conflicte entre la plantilla i B:SM ve de lluny. El 19 de març del 2022 va començar una aturada indefinida de la plantilla per reivindicar una millora de les condicions econòmiques i de conciliació familiar i l’elaboració d’un protocol de seguretat per a la plantilla. Després de dos mesos de protestes, el 17 de maig es va suspendre la vaga, tot i que finalment les negociacions van fracassar i les aturades es van reemprendre al juliol durant tots els caps de setmana del 2022.