(ACN) El comitè d’empresa de Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha tornat a cridar a la vaga els vigilants de les zones blaves i verdes d’aparcament de la capital catalana a partir del pròxim 7 de gener. L’aturada està convocada de manera indefinida pels caps de setmana i els festius durant tot el dia i té per objectiu denunciar els canvis en la jornada de treball plantejats per l’empresa. Segons ha explicat CCOO, B:SM vol incloure més dies de feina anuals, diumenges i festius.

El sindicat ha assegurat que no desconvocarà la vaga fins que l’empresa modifiqui les condicions de treball que ha “imposat” als treballadors. Durant el 2022 els empleats de B:SM ja van dur a terme diverses protestes per denunciar els canvis en les seves condicions laborals.

L’empresa defensa els canvis

Per la seva banda, fonts de B:SM consultades per l’ACN han apuntat que aquesta setmana ha començat el procés de notificació dels canvis organitzatius, “modificació que dona resposta a les necessitats actuals del servei i a la constant evolució de la mobilitat a Barcelona”. Fins ara, els treballadors de l’àrea verda i blava disposaven d’un dia de jornada partida a la setmana i cobrien els diumenges amb personal que s’oferia voluntàriament i amb hores extres. El plantejament d’ara busca regularitzar aquesta situació i que cada empleat treballi quatre diumenges a l’any.

Des del març del 2022 l’empresa assegura que ha ofert “múltiples propostes”, ha realitzat més de 20 reunions i dues mediacions. En aquesta negociació, l’empresa va acceptar suprimir el dia de jornada partida setmanal, “que era l’origen inicial de la reivindicació”, i també la realització del servei de vigilància en moto. El 14 de desembre es va tancar el procés negociador sense acord, i a partir del 16 de gener entrarà en vigor el nou model organitzatiu.