Arriba el Black Friday i els múltiples anuncis amb descomptes en tot tipus d’articles que criden l’atenció. Hi ha compres que es necessiten, d’altres que es volen fer perquè ja s’havia pensat en allò i les que sorgeixen els dies previs al Black Friday fruit de la publicitat. La Lola Villaescusa és una estilista que promou un consum responsable de la roba i explica com fer-ho sense renunciar a res més que al comprar per comprar.

Conceptes clau: sostenibilitat i qualitat

El Black Friday pot ser una bona oportunitat de compra si es planteja bé. Segons la Lola, els descomptes es poden aprofitar per ser més sostenibles que mai i adquirir aquelles peces que no tenim i ens fan falta. Cal, però, ser curosos amb el medi ambient i, alhora, cuidar el comerç de casa nostra. Per això, és bo aprofitar per comprar basant-se amb la proximitat i la qualitat. Villaescusa diu que està creixent la consciència de fer les coses ben fetes i més bones. I que les empreses del sector del disseny cada vegada opten més per opcions com llogar o reutilitzar per aportar més sostenibilitat al sector.

La teoria de les 39 peces i les alternatives al “fast fashion”

Com es fa això de l’armari sostenible? Per la Lola, és aprofitar per repassar si tenim un armari molt versàtil sense comprar en excés, en què una peça té una vida més llarga si ens encaixa amb tres combinacions diferents. Les capes d’abric van de tres en tres i després va bé fer grups de cinc de les capes següents. Així:

  • tres jaquetes – tres americanes – tres abrics
  • cinc samarretes – cinc camises – cinc jerseis – cinc pantalons

El repàs de totes les peces que fa la Lola Villaescusa acaba amb un armari de 39 peces que, segons la professió i el tipus de vida i d’estil que té cadascú, pot variar.