Al carrer hi ha divisió d'opinions. Però la majoria dels petits comerciants ho tenen clar: no volen obrir més festius. MARC VIDAL propietari de Taula i Cuina ANTONI TOMÀS sabateria Ponsà N'hi ha que fins i tot dissabte no penjaran aquest cartell, un dels festius amb comerços oberts previstos en el calendari.Les entitats que agrupen els comerciants creuen que els vuit festius anuals són més que suficients. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "Vuit festius més dels que ja tenim no serien assumibles ni a curt ni a mitjà termini. Si poguéssim obrir només per als turistes segur que no hi hauria problema, però Barcelona no és Salou, ni Lloret i aquí hi hauria guanyadors i perdedors. Els barris quedarien deserts." La Fundació Barcelona Comerç es reunirà aquest dijous per prendre una posició, però no descarta ampliar el nombre de festius, que és el que demanen algunes botigues situades a les zones més turístiques. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "El que hem de fer és arribar a un acord perquè tant els eixos turístics com els que no ho són, en surtin beneficiats." Tot i això, les dues entitats preferirien concentrar els vuit festius durant la temporada turística estival.

Antoni Tomàs

, de la sabateria Ponsà, situada a l’eix comerical de Sant Antoni, es nega rotundament a obrir més diumenges perquè ja treballa més de 40 hores setmanals i considera que els festius són dies per passar amb la família. “En comptes d’obrir els diumenges i festius el que hauríem de fer és obrir un dia a la setmana fins a les 23 h perquè la gent que treballa fins tard pugui venir a comprar.”

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha dit que els vuit festius que els comerços ja obren “són més que suficients.” “Barcelona no és Salou, ni Lloret, una decisió d’aquestes característiques perjudicaria molt el comerç de proximitat de molts barris.” Fraile s’ha mostrat partidari de concentrar els festius durant la temporada turística estival. “El turisme rus i xinès no ve els mesos de novembre i desembre i la demanda interna ja queda coberta amb els horaris especials de Nadal”, conclou Fraile.

Una posició que s’apropa a la de Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, partidari de deixar d’obrir el 6 i 8 de desembre i traslladar aquests festius a l’estiu. En canvi, el president de l’eix Barnacentre, Javier Cottet, ha criticat l’Ajuntament perquè considera que ha de ser el consistori qui prengui una decisió, ja que “és molt difícil que els comerciants es posin d’acord.”