Ja no val parlar només anglès: les empreses amb seu a Barcelona busquen candidats que sàpiguen parlar francès, alemany o italià a nivell nadiu. La Yolanda Marín, responsable de marketing de Hays, explica la gran satisfacció que els ha produït veure tant públic en la primera fira, no només de gent de Barcelona sinó també de gent estrangera que busca feina a la ciutat: “Tenim cues de 50 persones des que hem arribat, tenim dos consultors només i no és suficient per atendre a tothom”.

Una de les persones que feia la cua era la Marta, professora de francès, que ha vingut des de Cadis per buscar feina a la capital catalana ja que un amic li va explicar la convenció i no va voler perdre’n l’oportunitat. En canvi, l’Ashley Santellan, americana amb arrels espanyoles, fa poc que va arribar aquí i vol treballar a Barcelona, ja que creu que moltes empreses busquen un domini alt de l’anglès. L’Aida és de les poques assistents que és de Barcelona, llicenciada en traduccció i interpretació, fa temps que és a l’atur i pensa que aquesta reunió és una gran oportunitat per trobar feina. Però a les cues no només s’hi reunia gent jove, sinó també treballadors amb àmplia experiència laboral que volen canviar d’empresa.

Portals de feina i també empreses del sector turístic busquen candidats amb nivells alts de diversos idiomes. Àrab, hebreu o rus són alguns dels idiomes que dominen els assistents. Molts traductors hi han asssistit per l’alta demanda d’idiomes que moltes empreses amb seu a Barcelona demanen, però també per treballar a altres ciutats espanyoles i de la Unió Europea.

Kim Stanger, de Europe Language Jobs, portal d’ofertes de treball que organitza la fira, explica que a Barcelona hi ha molta demanda i també oferta de feina amb perfil internacional. Les empreses busquen candidats, com a mínim, bilingües i de tot tipus de perfil. El portal va néixer al gener i ja té 1.500 persones registrades de moltes nacionalitats, tot i que el 80% viuen a Barcelona. Per això es van decidir a organitzar aquesta fira presencial. Volen que la convenció sigui una trobada d’empreses i de gent que busca feina, especialment per a aquells que han vingut a Barcelona, els ha agradat la ciutat i s’hi han quedat. Els organitzadors estan molt satisfets amb la resposta del públic a la primera edició de la trobada, que no descarten repetir de forma anual i en altres països.