La majoria d’heliports de l’àrea de Barcelona estan situats en hospitals. La clínica Teknon n’ha instal·lat un just davant de l’edifici principal, en una zona semienjardinada del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

I pel que fa a l’Hospital de Sant Pau, està situat al sostre de l’edifici del Guinardó. Es va instal·lar el 2010 i està operatiu durant 24 hores els 365 dies de l’any, destinat a fer trasllats d’emergència en helicòpters medicalitzats.

Fora de Barcelona però ben a prop de la capital catalana, hi ha heliports també a l’Hospital Sant Joan de Déu, d’Esplugues de Llobregat; a la Ciutat Sanitària i Universitària de Bellvitge; a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, de Badalona, i a l’Hospital General de Catalunya, de Sant Cugat.

També en disposa d’un el Reial Automòbil Club de Catalunya, que treballa en l’assitència sanitària en viatges. En aquest cas, està situat a l’entrada de la ciutat, molt a prop de la Zona Universitària, i també es pot utilitzar per a jets privats. El Circuit de Barcelona – Catalunya també en té un a Montmeló, utilitzat per a trasllats i evacuacions en cas d’accidents.

A banda del sector de la salut, el turisme i els negocis són els altres àmbits en què també s’utilitza l’helicòpter com a mitjà de transport. Hi ha un aparcament per a aquests aparells a la Fira M2 de l’Hospitalet, propietat de Fira de Barcelona, i també es pot aterrar en helicòpter davant de l’Hotel Rey Juan Carlos I, a les Corts.

A la capital catalana n’hi ha un a les instal·lacions delp, a tocar del mar, propietat de CAT Helicòpters, una empresa que es dedica a fer rutes turístiques i s’ofereix, també, per a l’organització d’esdeveniments. Fora de l’àrea metropolitana, a Sabadell també n’hi ha un: l’Heliport Complex Egara, propietat del Departament d’Interior.