Ja fa 34 anys que Rafel Jordana serveix la clientela que va a la seva bodega, a Sant Antoni, però d’aquí a pocs mesos n’abaixarà la persiana. Reconeix que encara no té una data concreta, però el més probable és que tanqui l’any que ve: “Des de finals d’any fins a la primavera, qualsevol moment pot ser el moment… l’oportú”.

És una decisió que ha pres per diversos motius. D’una banda, perquè les restriccions per la pandèmia han afectat el negoci, però també afirma que els lloguers de Sant Antoni cada vegada són més alts. A més, en Rafel explica que també és moment de cuidar la salut i estar amb la família: “Has d’anar deixant-ho per a la resta, perquè treballin uns altres”.

Un local emblemàtic de Sant Antoni

La notícia que La Bodega d’en Rafel tancarà va saltar a les xarxes socials i les reaccions no es van fer esperar. Molts clients de tota la vida van lamentar que aquest local emblemàtic de Sant Antoni desaparegui.

No té cap més valor que la senzillesa del local. Anar treballant i anar estimant la gent”
Rafel Jordana, La Bodega d’en Rafel

El mateix Rafel es va sorprendre de les reaccions i el suport rebut: “Aquí potser troben alguna cosa que en altres llocs o que la societat no els dona. Per això ve gent gran i jove i gent que aquí són feliços. Sense ser això res de l’altre món. No té cap més valor que la senzillesa del local. Anar treballant i anar estimant la gent”.