Passaport covid

(ACN) El secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha proposat suspendre de sou i feina els treballadors que no tinguin el passaport de la covid. En una entrevista a RAC1, Ginesta ha dit que si el treballador decideix no vacunar-se o no fer-se la prova per accedir al centre de treball, és a dir “ni col·laborar en l’interès comú ni en la salut de tothom”, caldria suspendre “el contracte de treball i que la persona deixi de rebre el seu salari”.

Ginesta ha afegit que seria feina de les administracions “buscar alternatives per protegir” aquestes persones i ha afirmat: “No estem d’acord que aquest dret individual —de no vacunar-se— sigui a costa d’exposar altres companys o les empreses a un major risc de contagi”.

“Seria un incentiu per a la vacunació”

El secretari general de PIMEC ha afegit que l’obligació d’ensenyar el passaport sanitari a l’hora d’accedir al lloc de treball seria un “incentiu a la vacunació”, no només per les molèsties que significa fer-se un test cada 48-72 hores, “sinó pel cost econòmic que ha d’assumir la mateixa persona”. En aquest sentit, la patronal calcula que hi ha uns 300.000 treballadors sense vacunar a Catalunya.

El líder de la patronal ha recordat que hi ha països com Itàlia que ja han optat per implantar el certificat de la covid a l’hora d’anar a treballar, fins i tot per a les persones que teletreballen. PIMEC ha demanat reunions amb el govern per tractar la matèria, “però fins ara el Departament de Salut no ho ha volgut”, ha dit Ginesta.