Descomptes i enviaments gratuïts abans de Nadal. Aquest és el reclam que han llançat set grans marques per a aquest divendres, 28 de novembre. La iniciativa s’ha importat des d’Estats Units, on és tradicional fer un dia de rebaixes després d’Acció de Gràcies, que se celebra el quart dijous de novembre.

Fnac ha optat per oferir descomptes d’entre el 10% i el 20% en una àmplia gamma de productes: música, joguines, videojocs, llibres, tecnologia i instruments musicals. A més, qui prefereixi comprar a través d’Internet, no haurà de pagar els costos d’enviament fins al 2 de desembre. A la botiga “on line”, els descomptes s’avançaran des de les 22 h d’aquest dijous.

Mediamarkt allargarà el Black Friday fins al 2 de desembre. S’hi podran trobar descomptes en DVD, productes d’electrònica i electrodomèstics.

Els amants de la tecnologia Apple també tindran els enviaments gratuïts des de la pàgina web de la multinacional. A les botigues, hi trobaran “preus promocionals”, tot i que no s’han avançat més detalls. El Black Friday també es podrà aprofitar des dels dispositius mòbils amb l’aplicació de l’Apple Store.

El supermercat de referència a Internet, Amazon, dosificarà les ofertes al llarg del dia. Des de les 10 h i fins a les 21 h, s’aniran destapant a cada hora descomptes per a productes diversos, des de videojocs fins a cafeteres passant per raspalls de dents elèctrics.

El Corte Inglés arrencarà la campanya amb tres dies de descomptes, que poden arribar al 50%, en moda, material esportiu, llibres, electrònica i parament de la llar. La roba interior d’Oysho i els productes per a la llar de Zara Home estaran un 20% més barats durant un dia.