Han estat dels primers a obrir. Tenien parada d'aviram i caça a la Boqueria i els clients els demanaven poder tastar els productes. Així van decidir obrir una botiga amb degustació, el tipus d'establiment que busca el nou pla d'usos per a la zona. AINA CAPDEVILA, Avinova Selecció "No som restaurants, tot això seran botigues amb degustació, i per tant tindrem un horari de mercat. Això encara s'està acabant de parlar si els diumenges es podrà obrir o no, però d'entrada serà de dilluns a dissabte, i després quan ja estigui tothom en marxa ens posarem d'acord amb l'horari." Ben aviat, als locals del costat, obriran el Suquet de l'Almirall i el Carles Abellan. A l'altra banda hi haurà una botiga de degustació d'ostres i ja n'ha obert també una altra de pernils, tots establiment de qualitat. Un tipus d'activitat que des de fa anys reivindicava l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria. ÒSCAR UBIDE, gerent de l'Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria "Calia regularitzar i posar ordre a tot el que hi havia als porxos, que afavorís el mercat però sobretot que afavorís l'entorn. És una activitat comercial que si bé no és restauració sí que al tenir aquest plus de la degustació s'acosta molt més al que es la vida del mercat com a tal." La setmana passada els tècnics municipals hi van començar a fer proves d'enllumenat. Serà una de les millores que es faran als porxos. També se'n repararan el terra i els sostres, se'n rehabilitaran façanes i s'hi unificarà la imatge de les terrasses. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Jo penso que és un projecte que té una perspectiva de dignificar tot l'entorn, fer un comerç potent a tota la zona molt vinculat al mercat, recordem que això és una activitat completament vinculada al mercat en horari diürn, i després des del punt de vista urbanístic també es fan intervencions per condicionar l'espai adequadament." Encara no hi ha data d'inici d'obres però es preveu que sigui immediata. Les previsions són que els treballs estiguin enllestits a finals de gener.

La reforma del Pla d’usos de Ciutat Vella va qualificar a l’abril aquesta zona com a àrea de tractament específic. Això implica que s’hi poden obrir establiments de degustació en horari diürn. Aprofitant aquest canvi en la normativa, s’ha posat en marxa un projecte que inclou la renovació de l’espai porticat per part del districte. Unes millores que pretenen atreure nous establiments que ocupin els locals tancats i ajudin a dinamitzar la zona.