Fa més de 20 anys que aquesta botiga ven roba i complements. Però ara mateix, el comerç de proximitat passa per una època difícil. CARLOS ZÚÑIGA, copropietari Carali "Està complicat perquè amb tantes grans marques i els centres et maten molt el petit comerciant." Fa tan sols un any que es van associar a l'Eix Comercial de Sagrada Família i per primera vegada participen a la desfilada per promocionar establiments de la zona. En canvi, la Diana fa tres anys que hi participa i assegura que els ajuda al negoci. DIANA FERNÁNDEZ, propietària de Mercè Castañé "La temuda crisi, ja fa dos anys que estem notat una mica d'augment en les vendes i això sempre ajuda activitats com aquests a que augmentin una mica més." ESTEVE FRANCO, dinamitzador de l'Eix Comercial Sagrada Família "De 10 anys enrere el comerç ha decaigut, en l'ultim any sembla que les dades repunten, a nivell individual a vegades preguntem i no sembla aquest a la realitat" "És la setena vegada que es fa una passarel·la a Sagrada Família, la segona en el marc del 'BCN moda al carrer'. Els models són professionals però la roba i els complements que porten són de botigues del barri. En total avui desfilen 10 comerços i cinc més en són patrocinadors." Amb més de 100 associats, l'Eix Comercial Sagrada Família vol dinamitzar així el barri, donar-ne a conèixer els establiments i promoure el comerç de proximitat.

Els comerciants de l’entorn de la Sagrada Família han estat els primers a oferir una desfilada. Han instal·lat una plataforma elevada de 18 metres de llargada i pantalles al carrer de Provença entre Padilla i Lepant. Per la passarel·la s’han pogut veure peces de roba i complements dels botiguers de la zona. Hi han participat una quinzena de comerciants i unes dues-centes persones que no s’han volgut perdre aquesta proposta, en què també hi ha hagut espectacles de dansa.

La nova temporada de BCN Moda al Carrer continuarà aquest dissabte amb una nova desfilada des de la rambla de Fabra i Puig. A les 21 h s’hi podran veure els productes dels comerciants de Sant Andreu. Encara quedaran quatre desfilades més: el proper divendres 27 de maig serà el torn de l’Eix de Sant Martí. Fins al 2 de juny no tornaran les passarel·les amb els comerços de Sarrià, el dia 3 sortiran al carrer els botiguers de l’Eix del Clot i finalment, el dia 4, els de Sant Gervasi.

Es tracta d’una proposta que té per objectiu promocionar el comerç local, una iniciativa gratuïta, oberta al públic i que sempre se celebra a peu de carrer. Aquest projecte s’ha convertit amb els anys en una eina de dinamització comercial a molts eixos de la ciutat, i les passarel·les són un esdeveniment, on a banda d’implicar-se els botiguers també s’hi sumen els veïns que participen activament de l’espectacle.

La Fundació Barcelona Comerç és l’entitat que impulsa aquesta iniciativa des de fa nou anys i, en cada edició, s’ha anat ampliant en nombre de desfilades.