17 dels 73 barris de Barcelona amb eixos comercials susceptibles de ser aprofitats per locals i turistes, van ser autoritzats ahir a tenir obertes les botigues per tractar de fer l’agost. Si bé a Ciutat Vella i l’Eixample, on va haver més concentració de persones foranes, els comerciants consultats asseguren que van fer una mica més de calaix respecte al diumenge anterior, la realitat és que la incidència a la resta de zones menys turístiques ha estat en general “molt baixa”, segons la Fundació Barcelona Comerç.

Al centre hi ha hagut més gent, tot i que no s’ha arribat a les xifres assolides en altres festius, com les campanyes de rebaixes i, anteriorment, de Nadal.

Millors resultats els propers caps de setmana

Tot i un cert desànim, i l’acceptació que la cosa “no acaba d’arrencar”, es confia que el diumenge 22, i ja a l’octubre (dies 2 i 9), la tendència es reverteixi. Segons ha explicat el vicepresident de la Fundació, els comerciants esperen beneficiar-se dels propers caps de setmana, sense la coincidència de grans esdeveniments esportius com la Fórmula 1 o la rua del Barça.

En aquest sentit, Pròsper Puig, president de la Fundació Barcelona Comerç considera que “els diumenges que realment són rendibles són els del voltant de Nadal” i ha afegit que “pensem que els diumenges fora del que són els àmbits d’expansió comercial poca rendibilitat tenen.”