ROSA LLOPIS, Mar Bessas "Amb bon temps bé, el que passa que en qüestió de venta de moment no es nota." "Em vaig assabentar ahir per casualitat i dic, mira, fem una volta." "Sabia que hi havia diumenges amb botigues obertes, vaig mirar a Internet la normativa i aquí estic."

Segons el calendari comercial fixat per l’Ajuntament d’acord amb el sector, els botiguers poden obrir cinc diumenges de l’any: els dies 8, 15 i 22 de maig, i el 2 i 9 d’octubre, de 12 a 20 h. Per tant, aquest és el segon diumenge consecutiu de botigues obertes i els comerciants anuncien millors resultats que la setmana passada. Amb el bon temps hi ha hagut més gent passejant al carrer i això els ha fet encarar la jornada amb optimisme. A més, la Fórmula 1 i el cap de setmana llarg són extres que molts botiguers no han volgut desaprofitar.

Tanmateix, els botiguers consideren que no s’ha fet una bona campanya de comunicació i, així, ni els barcelonins ni els visitants no sabien que avui hi havia comerços oberts.

Concretament, són 17 les zones delimitades com a turístiques i que, per tant, tenen permís per obrir durant aquests diumenges. L’any passat, l’obertura de botigues va ser a l’estiu, mentre que aquest any s’ha traslladat al maig i l’octubre. Segons el govern municipal, aquesta època atrau un turisme amb més poder adquisitiu, fet que pot afavorir les vendes.