oficina atur

A Barcelona, el nombre de persones registrades al Servei d’Ocupació va baixar al juny en 7.096 persones respecte al mes anterior i va encadenar quatre mesos de baixa. El del juny és un descens molt més acusat que el del maig. A principis de juliol a la ciutat hi ha 85.486 persones desocupades, un 7,6 % menys que al maig.

Al conjunt de Catalunya, l’atur registrat també va baixar per quart mes consecutiu amb un descens de 39.157 persones, amb un total de 445.862 aturats. I per segona vegada, la xifra de desocupats també es va reduir pel que fa a la taxa interanual (respecte al mateix mes de l’any anterior) i va baixar en un 8,1 %.

Al conjunt d’Espanya, el descens va ser de 166.911, un nou rècord de caiguda de la sèrie històrica per segon mes consecutiu. La xifra total de desocupats va baixar fins als 3.614.339, 248.544 desocupats menys que el juny del 2020, quan encara estava en vigor el primer estat d’alarma i començava la desescalada.

Celebració amb prudència

Foment del Treball ha valorat positivament les xifres d’ocupació corresponents al mes de juny. Tot i això, la patronal ha alertat que l’economia catalana encara està lluny de recuperar els nivells previs a la pandèmia. Des dels sindicats, Comissions Obreres ha valorat positivament el nou descens de l’atur però avisa que s’hauria de millorar la qualitat dels llocs de feina.

El Departament d’Empresa i Treball ha rebut amb “moderat optimisme” el quart mes de descens consecutiu del nombre d’aturats a Catalunya i veu una consolidació de la recuperació econòmica.