En aquest casal especialitzat en robòtica, han contractat dos reforços per al mes de juliol. Un és el Gerard, que té 22 anys i estudia enginyeria elèctrica. Des que va començar els estudis, treballa sempre que pot per ajudar els seus pares a pagar la carrera. Una bona opció és fer de monitor durant l'estiu. GERARD ALONSO, monitor del casal d'estiu edukative "Abans treballava d'electricista però no m'agradava gaire, i això m'ho va recomanar una amiga.. Durant el curs estudio." En aquests mesos, un dels sectors que es veu més reforçat de personal és el del comerç, a causa de les rebaixes d'estiu. Un exemple n'és aquesta botiga de sabates, en què treballa la Julia. D'origen argentina, i de vocació periodista, ella vol aconseguir feina en el món de la comunicació. Encara, però, no ha tingut sort, i estarà treballant aquí fins que s'acabi la temporada de calor. JULIA "Voy haciendo cursos i cuando los acabo busco trabajo para mantenerm i ahorrar." Amb l'increment del turisme, els bars i restaurants també necessiten més persones per atendre tot el volum de feina. Sobretot els xiringuitos de la platja, on el ritme és ben intens. ANDY "El año pasado fue muy bien y este año hemos contratado 4 o 5 trabajadores más" MAX "Jo estic aqui des de fa dues setmanes o és el primer any... abans treballava com a electricista" En Max forma part de la nova plantilla d'aquest xiringuito. En el seu cas aprofita al màxim l'estiu per treballar i estalviar per marxar de vacances en alguna altra època de l'any.

El nombre de persones a l’atur a Barcelona ha quedat per sota del llindar de les 80.000 aquest mes de juny. Si al maig n’hi havia més de 82.500, el juny ha acabat amb 79.829 barcelonins a les llistes del SOC. El descens mensual és d’un 3,32 % però si ho comparem amb les dades de l’any passat, la caiguda és de pràcticament un 12 %.

La província de Barcelona ha registrat 9.135 aturats menys que el mes de maig, és a dir, un 2,5 % menys. La davallada en les xifres d’atur d’aquest mes han estat més pronunciades a la resta de províncies catalanes, amb un 6,4 % a Lleida, un 5,1 % a Tarragona i un 5 % a Girona.

A Catalunya, el nombre de persones a l’atur se situa en 450.060, una xifra que representa 15.918 persones menys apuntades a les llistes del SOC i 61.694 si ho comparem amb el juny de 2015.

Mes a mes, Espanya s’allunya dels quatre milions d’aturats. Al juny n’ha registrat 3.767.054.

El sector serveis és el que més ho nota, concretament, els bars, restaurants i xiringuitos de la platja. Pel que fa als comerciants, molts contracten personal extra durant el primer mes de rebaixes, però tots són contractes que s’allarguen, a més estirar, a finals d’agost.