L’Ajuntament de Barcelona ha obert una nova convocatòria del programa Impulsem el que fas que, a través de Barcelona Activa, ofereix subvencions a projectes que generin ocupació i activin l’economia als barris. En aquesta edició s’hi destinaran 3,2 M €, la xifra més alta des que es va posar en marxa el programa el 2017, diners que permetran finançar uns 150 projectes amb la intenció de crear 400 llocs de treball. Les sol·licituds per rebre les subvencions es poden demanar fins al 5 de maig.

A la convocatòria s’hi poden presentar persones autònomes, empreses, entitats, comerços de barri i serveis de proximitat. Cada projecte podrà rebre fins a 50.000 euros, una ajuda que pot cobrir el 80 % del que costi posar-lo en marxa. Les subvencions del 2021 es divideixen en set modalitats, amb la novetat de la categoria destinada a indústries creatives i a centres de distribució de mercaderies. Les modalitats són:

  • Dinamització de locals buits en planta baixa. S’hi destinen 600.000 euros.
  • Innovació socioeconòmica i economia social i solidària. El pressupost és de 400.000 euros
  • Foment de l’ocupació de qualitat. Nova modalitat, amb una dotació d’un milió d’euros per qui generi llocs de treball per a persones vulnerables amb sous dignes i bones condicions laborals.
  • Turisme responsable i sostenible. S’hi destinen 200.000 euros per a projectes que generin noves activitats als barris.
  • Alimentació sostenible. Coincidint amb la capitalitat de Barcelona 2021, es renova la categoria de models agroalimentaris sostenibles d’altres convocatòries per impulsar projectes que contribueixin a un model de consum més sostenible. El pressupost és de 500.000 €.
  • Centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla. La dotació és de 250.000 € per reduir l’impacte del repartiment de mercaderies amb vehicles de zero emissions.
  • Indústries creatives. El pressupost és de 250.000 euros.

Un miler de contractes en quatre anys

El programa Impulsem el que fas es va posar en marxa el 2017 i, des d’aleshores, s’han finançat 392 projectes amb una inversió de 9,3 M €. Les subvencions municipals han permès contractar un miler de persones per tirar endavant les iniciatives als barris. “Volem afavorir la transformació del model econòmic i accelerar la diversificació de l’economia per generar llocs de treball de qualitat”, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en la presentació de les noves subvencions.