Ha passat poc més d’una setmana des que el bar Pinotxo de la Boqueria es va traspassar i va canviar de propietaris. En concret, els titulars d’una altra parada en van assumir la gestió. Una de les incògnites que sobrevolava era si el nou local conservaria el nom tan bon punt apugés de nou la persiana. Doncs la incertesa ja s’ha resolt: aquest dimecres, 1 de març, l’establiment ha reobert les seves portes i ho han fet amb el mateix nom: Pinotxo bar.
El traspàs d’aquest mític negoci de la Boqueria va agafar per sorpresa veïns i clients assidus del mercat, que creien que el futur del Pinotxo quedaria en mans de la família. Finalment, tal com van confirmar en el seu moment diversos paradistes, la gestió del Pinotxo ha passat a mans dels responsables del Bar Central, un altre local que es troba dins del mercat.
Els nous responsables, “molt il·lusionats”
La responsable de l’actual bar Pinotxo ha explicat a un equip de betevé que l’objectiu és “mantenir l’essència del local amb el tipus de menjar”. Aquest ha estat el primer dia de la reobertura i l’equip afirma que està “molt il·lusionat”. “L’essència del producte, l’amabilitat i l’alegria han caracteritzat l’antic bar Pinotxo” i tot plegat, explica, ho volen mantenir. Pel cuiner, Aníbal Bonino, treballar en aquest establiment “és un honor”.
Sobre la qüestió del canvi de nom, la intenció des del principi ha estat mantenir-lo.
No es descarten accions legals
El Bar Pinotxo és una societat compartida entre Joan Bayén (‘Juanito’) i el seu nebot, Jordi Assín, que continua activa. Fonts properes al nebot, asseguren a betevé que tot i que es van vendre les parades, el nou local no pot reobrir a mans d’uns altres propietaris, conservant el mateix nom. Per això el cas està ara mateix en mans d’advocats i no es descarta que s’emprenguin accions legals.
La carta manté dos plats icònics
Tal com ha pogut comprovar betevé, la carta del nou Pinotxo manté dos plats icònics de l’antic establiment: els calamarsons amb mongeta de Santa Pau i els cigrons amb botifarra negra.
El debat sobre el manteniment del nom o no ha estat viu fins ara. El Mercat de la Boqueria va fer públic el seu desig que el Pinotxo mantingués el seu nom: “Representa una parada emblemàtica del mercat“, va dir el gerent Òscar Ubide al programa ‘bàsics‘, de betevé.