galleda dutxa estalviar aigua

Has pensat alguna vegada en investigar com estalviar aigua a casa, tenint en compte l’increment de preus dels darrers mesos i també la sequera a Catalunya i les noves restriccions d’aigua? Un usuari ha fet públic un consell que li ha permès estalviar fins a 800 litres d’aigua al mes i que molts ciutadans ja seguien o s’hi acaben de sumar per reduir-ne el consum. Es tracta d’una acció “ben senzilla i efectiva”, tal com relata el Jordi Lon: col·locar una galleda a la dutxa per recollir aigua mentre aquesta s’escalfa.

A l’hivern, gairebé tothom vol dutxar-se amb aigua calenta i, per fer-ho, ha de deixar córrer l’aigua fins que aquesta no arriba a la temperatura desitjada. Durant aquest temps, l’aigua cau i, per tant, se n’incrementa el consum sense utilitzar-la. El consell que dona aquest usuari és posar el mànec de la dutxa dins de la galleda i, així, recollir tota l’aigua que es perdria mentre s’espera que aquesta estigui calenta.

Buidar la galleda al vàter en comptes d’estirar la cadena

I què pots fer amb aquesta aigua que acumules a la galleda abans que s’escalfi? Una opció que proposa és la de buidar el recipient al vàter després de fer-hi les teves necessitats. Es tractaria d’una acció que substituiria la d’estirar la cadena i, per tant, és una quantitat d’aigua que el consumidor s’estalvia.

Aquest simple gest, explica el Jordi, ha permès a la seva llar estalviar uns 800 litres al mes.

Onada de galledes a Twitter

Poc després de publicar el seu truc, la publicació s’ha fet viral a Twitter, la qual s’ha omplert de fotografies de galledes d’altres usuaris que asseguren seguir aquesta mateixa recomanació.