MARIA LUISA CARREÑO, responsable del Banc dels Aliments de Sant Martí. "Són veïns d'aquí, del carrer de Guipúscoa, i ens veuen com es treballa aquí, perquè ells ho estan vivint. Ens van dir si ens podien fer una col·lecta de menjar i els hi vam dir que perfecte. Perquè, és clar, totes les ajudes són benvingudes."

El barri de la Verneda i la Pau és un dels que acumula més famílies amb dificultats econòmiques per cobrir les necessitats bàsiques. El Banc dels Aliments de la zona, gestinonat pel SEM Sant Martí, és l’encarregat de distribuir l’ajuda alimentària a 800 persones especialment vulnerables, que s’acumulen a la porta tres vegades al mes, cada cop que s’hi convoca una recollida.

La majoria de recursos alimentaris que s’hi distribueixen provenen dels fons d’ajuda de la Unió Europea i de la seu central del Banc dels Aliments. Però també hi ha algunes empreses del polígon de la via Trajana que s’hi han afegit. Una distribuïdora de productes de neteja, que cada mes en dóna una partida; la cadena de supermercats Condis, que dóna els aliments que estan a punt de caducar; i ara també la seu de Citroën ubicada a la rambla de Guipúscoa. Els 30 treballadors de l’empresa han decidit fer col·lectes periòdiques de sucre i cacau per donar-los al Banc dels Aliments del barri. Un complement per a la dieta, sobretot dels nens, que necessiten aliments energètics per completar el seu creixement.

“Són veïns d’aquí, que veuen com treballem, i que estan vivint la situació. Ens van dir si ens podien fer una col·lecta de menjar i els vam dir que perfecte perquè, és clar, totes les ajudes són benvingudes”, explica María Luisa Carreño, responsable del repartiment del Banc dels Aliments a la Verneda i la Pau. “Europa ens dóna llegums, pasta i altres coses bàsiques, i aquests complements ens van molt bé per oferir una dieta més rica”, afegeix.

L’entitat ha aprofitat l’adhesió d’una nova empresa a les campanyes de col·lecta de menjar per fer una crida a altres empreses del sector Besòs perquè es comprometin en l’ajuda a les famílies més desafavorides del barri.