Farina d'arròs, de blat de moro i de mandioca, sucre de canya i l'element més sorprenent, el carbassó. Són alguns dels ingredients d'aquest pastís saludable. És una de les especialitats d'aquest obrador de la Sagrera on només es cuinen dolços sense gluten ni lactosa. MONTSERRAT BOZO, Pastelosofia "Quan tu els menges no perceps que hi ha hortalisses, però són verdures que, quan es couen, són dolces. Llavors et permet que la recepta no hagi de tenir tant sucre com les altres." La Montserrat va saber que era celíaca fa cinc anys. Des de llavors, aquesta llicenciada en Humanitats ha experimentat com elaborar dolços i pastissos sense farina de blat que fossin bons de gust i saludables. Després de fer tallers i cursos professionals de cuina fa uns dies ha inaugurat el primer obrador sense gluten del districte. A Pastelosofia s'hi poden trobar postres i dolços casolans d'un alt contingut nutritiu. MONTSERRAT BOZO, Pastelosofia "Nosaltres obrem igual que una persona ho faria casa, el que passa és que tinc un forn més gran. La intenció és que també serveixi per a un bon berenar, un bon esmorzar, que sigui contundent i que, a més, com no té gluten, la percepció és que no és pesat." La Montserrat ven els productes en línia a particulars i també els distribueix a cafeteries, restaurants i hotels. A més, estudia ampliar la carta amb receptes pensades per a vegans i persones amb altres intoleràncies alimentàries.

El primer obrador sense gluten del districte de Sant Andreu ha obert a la Sagrera, al carrer Ferran Turné, 12. L’establiment es diu Pastelosofia i ofereix productes per als celíacs i aptes, també, per als al·lèrgics a la lactosa. En l’elaboració s’utilitzen verdures, fruita seca, diverses varietats de farina, espècies i sucre de canya.

Entre els productes de Pastelosofia s’hi poden trobar postres i dolços casolans d’un alt contingut nutritiu. Es cuinen en un obrador aïllat que evita la contaminació amb traces d’al·lergogens. A més, estudia ampliar la carta amb receptes pensades per a vegans i persones amb altres intoleràncies alimentàries. Es tracta del quart establiment d’aquestes característiques que hi ha a la ciutat.