(ACN) El guanyador de les eleccions a PIMEC, Antoni Cañete, ha celebrat la seva victòria als comicis, amb més d’un 80 % dels vots. “Més de 100.000 empresaris han votat moderació davant la crispació. Han votat per un projecte i un programa, segurament davant oportunismes i desqualificacions”, ha assegurat Cañete després de conèixer els resultats dels comicis. També ha advertit que no hi pot haver “ingerències polítiques” a les institucions i ha demanat deixar que facin els seus processos democràticament. El candidat d’Eines PIMEC, Pere Barrios, ha reconegut que el seu projecte “no encaixa” a la patronal, ja que els socis han decidit per majoria absoluta donar continuïtat a la direcció.

El guanyador de les eleccions a la patronal també ha defensat l’activisme empresarial com una realitat i ha proposat situar les petites i mitjanes empreses en el “pont de comandament”, ja que representen el 99,8 % del teixit empresarial. Així mateix, ha plantejat un “capitalisme inclusiu” i “pensar en petit” per aconseguir que les empreses catalanes creixin.

Barrios: “Potser proposàvem un canvi massa radical”

Per la seva banda, el candidat d’Eines PIMEC, amb el suport de l’ANC, ha agraït la confiança al 20 % dels votats i ha afirmat que la seva proposta no era tan destructiva com es volia fer veure. “Tenim projecte i hem vist clar que aquesta proposta en aquesta casa no encaixa”, ha lamentat.

Barrios ha afirmat que els socis de la patronal tenen molt clara la seva aposta per una candidatura continuista. “Potser proposàvem un canvi massa radical”, ha lamentat.

La participació a les eleccions ha estat d’un 45,9 %, amb un total de 3.717 vots en representació de 122.000 empreses. La candidatura de Cañete ha obtingut 3.097 vots, mentre que la de Barrios n’ha recollit 599.