L’Ajuntament de Barcelona donarà una ajuda de 5.000 € a les empreses que facin un nou contracte laboral (fins a un màxim de 10) i, per tant, generin ocupació. Per rebre la subvenció, caldrà que el contracte sigui d’un mínim de sis mesos o indefinit i a jornada completa per a persones residents a Barcelona i que estiguin a l’atur. S’hi podran acollir empreses de l’àrea metropolitana que no estiguin en expedients de regulació d’ocupació.

El màxim de contractes que es podran fer per empresa per rebre la subvenció és de 10. Les ajudes les tramita Barcelona Activa i es poden demanar al web barcelonactiva.cat/creafeina, a partir d’aquest dijous, 15 d’octubre. El consistori destina a aquest programa, anomenat Crea Feina-Barcelona, 1,5 M €, amb el qual preveu que es puguin generar 300 llocs de treball. L’atur a la ciutat va superar al setembre les 90.000 persones.

“En ajudes a l’ocupació no estalviarem ni un euro”

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni ha dit que el programa té com a objectiu “evitar l’atur el màxim possible i crear llocs de treball el més ràpidament possible”. Collboni ha explicat que les empreses del món tecnològic, digital i la logística són les que creen més ocupació, però ha enviat aquest missatge a petits comerços de barri que s’estiguin rumiant fer nous contractes. “No t’ho pensis, llença’t!”.

El líder socialista ha afirmat, a més, que “en ajudes a l’ocupació i la formació no estalviarem ni un euro”, perquè considera que “és el que la ciutat necessita en aquests moments”. El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha aplaudit la iniciativa i ha dit que “aquest és el camí” cap a on cal enfocar les polítiques d’ocupació per “no perdre el talent”.

Crèdits de 12.500 € per a autònoms i pimes

A banda d’aquestes ajudes, l’Ajuntament ha posat en marxa també un paquet de microcrèdits per a autònoms i petites i mitjanes empreses. El programa BCrèdits té un pressupost de 12 M € i ofereix préstecs de 12.500 € a retornar en cinc anys. Segons ha explicat Collboni, en una setmana s’han rebut 200 sol·licituds.