(EFE) La patronal Foment del Treball ha signat aquest divendres un acord amb Amazon per impulsar la digitalització i internacionalització de pimes i autònoms de Catalunya, posant a disposició dels negocis programes formatius del gegant tecnològic. En un comunicat, Foment ha detallat que això permetrà a pimes catalanes accedir a un programa d’Amazon que impulsa la formació digital i que s’emmarca en la iniciativa Amazon despega.

El director executiu de Foment, Laureà Folch, i la responsable de Relacions Institucionals per a Operacions a Espanya d’Amazon, Eva Pérez, han signat l’acord. En la primera jornada de la iniciativa, més d’un centenar de petites i mitjanes empreses han rebut formació a partir de recursos d’Amazon.

2.700 pimes barcelonines venen a Amazon

L’objectiu de l’acord és avançar en la digitalització de les més de 3.300 pimes catalanes que actualment venen productes a Amazon. Aquestes petites empreses del territori català van superar la xifra de 250 milions d’euros en exportacions el 2022, un 25 % més que l’any anterior. Barcelona és la província líder a escala nacional en nombre de pimes que operen a través del gegant tecnològic, amb més de 2.700 empreses petites i mitjanes, que arriben als 170 milions d’euros en exportacions.

L’acord arriba després que el passat 19 d’octubre l’Audiència Nacional declarés que el gegant electrònic no és una operadora postal, per la qual cosa podria esquivar la taxa que l’Ajuntament de Barcelona va imposar per gravar les grans empreses que reparteixen a domicili. En conèixer la sentència, el govern de Jaume Collboni va anunciar que presentaria un recurs en contra per defensar la taxa.