El Gremi de Restauració demana al govern municipal i a l’oposició que intensifiquin les converses per pactar bonificacions a la taxa de terrasses. La crida arriba després que el plenari hagi tombat les ordenances fiscals del govern de Collboni. Tot i aquest revés, els restauradors confien que es podrà arribar a un acord, sobretot després de constatar que “la majoria del plenari no desitja tornar als imports del 2019”. El Gremi fa referència a les tarifes de l’ordenança del 2019 que encaria de forma notòria els imports a pagar i que no va entrar en vigor el 2020 perquè, arran de la pandèmia, es va aplicar la bonificació del 75 % que segueix vigent fins ara.

El Gremi fa referència al fet que tant PP com Vox s’hagin sumat a l’acord al qual van arribar el gremi i el govern municipal fa uns dies.

Els restauradors fan seves les paraules del regidor Ramon Tremosa (TriasxBCN) en què assegura que “encara hi ha temps”. Apunten que, si no s’arriba a un acord entre els grups, s’haurà d’activar “el mecanisme excepcional”. Diuen que el calendari permet que la Comissió d’Economia i Finances i el Plenari, reunits de forma extraordinària durant els propers dies, es posicionin en una nova votació a favor d’iniciar la modificació de l’ordenança fiscal 3.10, on s’inclou la taxa de terrasses.

El Gremi continua defensat que l’acord al qual s’havia arribat suposa un “exercici de responsabilitat i de generositat per part del sector”. El director de l’entitat, Roger Pallarols, assegura que “el sector no entendria que no es trobés una solució”.

Collboni promet “estudiar totes les vies”

Abans d’acabar el plenari i en resposta a un prec de Vox, l’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que “estudiarem totes les vies que evitin que el Gremi hagi de pagar per una manca d’acord” i ha insistit que “estem oberts a estudiar totes les possibilitats que siguin necessàries”. Una de les possibilitats que ja hi ha damunt de la taula és la celebració d’un plenari extraordinari que ha proposat TriasxBCN.

En declaracions fora del ple, Ramon Tremosa (TriasxBCN) s’ha adreçat al govern Collboni per fer un plenari extraordinari que desencalli un model de bonificacions a la taxa de terrasses: “Fins al 7 de novembre hi ha temps per fer-lo”. La proposta dels de Trias passa per “estendre un any més la bonificació actual” i Tremosa ha recordat que la seva formació i el PSC sumen 21 regidors (majoria absoluta): “Si el PSC vol, això es pot arreglar”.