Sa, biològic i natural. Tres adjectius cada cop més presents a la dieta de molts i que també s'han fet un lloc a l'Alimentaria. A la secció de menjar sa trobem productes com aquest: sembla blat, però en realitat és tritordeum, una variant del cereal tradicional que aquesta empresa gracienca ha tret al mercat. Se'n pot fer, per exemple, pa, amb una molla, això sí, més groga del que estem habituats. VERÓNICA GUERRA, responsable de comunicació d'Agrasys "Té un gluten molt més digerible. És més digerible per a tothom però sobretot per a les persones amb intoleràncies alimentàries no celíaques." I en un context amb cada vegada més persones amb intoleràncies, els productes lliures d'al·lèrgens també guanyen pes. Aquí versionen salses tan tradicionals com l'allioli. GUILHEM CADILHAC, gerent de Barcelonesa Food Ingredients "Era molt important fer un producte per poder servir qualsevol persona, per poder donar resposta a unes persones que busquen uns productes sense renunciar al sabor." Al costat dels productes de tota la vida, la innovació té, cada vegada més, un paper clau en la indústria alimentària. És el cas d'aquest embotit elaborat, encara que sembli mentida, sense ni una gota de carn. JAUME PLANELLA, director del departament R+D de Noel Alimentària Aquí hi ha des d'empreses multinacionals fins a petites i mitjanes empreses... és una opció per internacionalitzar i començar exportacions. Al llarg dels quatre dies de fira, es preveu que hi passin 140.000 visitants i que s'hi facin 10.000 reunions de negocis.

En un context social en què la preocupació per una alimentació sana i natural va en augment, el saló Alimentaria també n’és un reflex. Hi ha una secció específica de menjar sa, en què es poden trobar productes com el tritordeum. Es tracta d’un nou cereal que ha tret al mercat l’empresa gracienca Agrasys i que, segons la responsable de comunicació de la companyia, Verónica Guerra, té diverses propietats. Entre aquestes, explica que el tipus de gluten que porta és molt més digerible que el que es troba als cereals habituals.

Entre els espais dedicats a productes per a persones amb intoleràncies o al·lèrgies alimentàries es poden trobar aliments d’allò més diversos. Hi ha, per exemple, versions de les salses més tradicionals, com l’allioli i la salsa rosa. I al costat dels productes de tota la vida, la innovació té cada vegada més un paper clau en la indústria alimentària. Entre els estands hi ha, per exemple, embotit elaborat sense ni una engruna de carn, fet a base d’ou, oli d’oliva i l’aromatització amb espècies pròpia de cada embotit.

El saló Alimentaria tancarà portes aquest dijous, després de quatre dies, en què s’ha convertit en un aparador amb totes les novetats del sector. Hi són presents 4.000 empreses, entre les quals n’hi ha tant de menjar com de beguda.