Barcelona disposa ja de 80.000 places hoteleres. Ara s’ha sumat a l’oferta aquesta opció de luxe, que és de les últimes d’abans de la moratòria impulsada per l’Ajuntament el juliol de 2015. El grup català Solixent Invest ha invertit 30 milions d’euros en la rehabilitació de l’immoble, que disposa de 94 habitacions i un restaurant d’alta gastronomia, el Xerta. El gestionarà el xef Fran López , director de l’hotel Villa Retiro de Xerta. L’establiment oferirà una selecció de plats de la cuina tradicional de les terres de l’Ebre, i s’hi podrà provar un menú diari per un preu aproximat de 34 euros.
A banda d’aquest restaurant, un dels grans reclams és la façana. L’edifici s’ha rejovenit amb un disseny arquitectònic que destaca per les 800 peces de ceràmica de la façana gravades per un robot i en què es representa l’algoritme de la sintonia, recomposta per Max Richter, de les ‘Quatre estacions’ de Vivaldi. Els gravats són obra del ceramista Toni Cumella, autor de remodelacions com la de l’Hospital de Sant Pau o el Palau de la Música, i de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, que precisament ha aplicat la robòtica al procés de fabricació de la ceràmica.
El preu per habitació, d’entre els 16 i els 43 metres quadrats, oscil·larà entre els 225 i els 500 euros. L’hotel se suma al que la marca Ohla Boutique Hotels va inaugurar fa cinc anys a a la via Laietana, l’Ohla Barcelona. Segons la direcció, la reconstrucció ha estat un repte perquè ha calgut actualitzar-ne el disseny, s’han afegit plantes i s’han amortitzat les vibracions dels ferrocarrils i el metro que hi passen per sota. Aquesta proposta hotelera és una de les últimes que han tirat endavant, després de la moratòria hotelera del consistori.