(ACN/Redacció) La Taula d’Ocupació Juvenil de l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit aquest dimarts per impulsar el nou pla de foment de l’ocupació juvenil 2024-2030. Aquesta ha estat la primera trobada del mandat i ha permès fer seguiment de les accions realitzades, especialment les relacionades amb l’orientació i les noves oportunitats educatives i de transició al món laboral, i iniciar el procés de redacció del nou pla. L’espai, fruit de l’Acord Barcelona per a l’Ocupació de Qualitat 2021-2030, té com a objectiu promoure l’ocupació entre els joves, un col·lectiu amb una taxa d’atur per sobre de la mitjana de la ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha dit que fomentar l’ocupació juvenil és un espai “central” en l’agenda política, social i econòmica del consistori. Ha assegurat que és una qüestió de justícia social, ja que els joves són els grups de població amb l’accés més difícil al treball. Cal recordar que el juny del 2023, 7.144 menors de 30 anys estaven aturats a Barcelona, un 11,8 % del total.

Reforç a programes d’assessorament, formatius i d’ajuda a joves

La regidora ha apuntat que el pla focalitza diferents punts clau per aconseguir una millora, com redissenyar els serveis i programes d’assessorament, acompanyament i orientació professional; crear marcs formatius nous en els sectors econòmics emergents; fomentar la contractació digna i l’emprenedoria, i reforçar els programes per a persones joves en situacions de vulnerabilitat sociolaboral. Gil s’ha compromès a millorar les oportunitats laborals del joves amb aquest pla que s’iniciarà l’any que ve i tindrà vigència fins al 2030.

També han assistit a la reunió el comissionat de Polítiques d’Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, i representants del món educatiu i de l’ecosistema ocupacional juvenil de Barcelona i l’àrea metropolitana com la Fundació Barcelona FP, Consorci d’Educació de Barcelona, SOC, PIMEC, Consell de la Joventut, Avalot UGT i Acció Jove CCOO.