L'estudi encarregat a Mercabarna permetrà tenir un coneixement quantitatiu i qualitatiu dels bars i restaurants que hi ha a la ciutat. Actualment les xifres sobre el volum i la tipologia d'establiments no estan publicades enlloc. Per aquest motiu el consistori considera cabdal analitzar el sector. També s'incorporarà l'opinió dels clients. La intenció de l'Ajuntament és tenir dades reals del sector per planificar de manera més adequada les polítiques públiques a desenvolupar. Pel Gremi de Restauració de Barcelona, fins ara, s'han pres decisions sense un context real i s'han assumit riscos innecessaris. Per això consideren aquest estudi un apropament del govern municipal. ROGER PALLAROLS, director general del Gremi de Restauració de Barcelona "És una rectificació i un reconeixement del sector que durant els primers dos anys de mandat no ha rebut el suport que els professionals de la restauració es mereixen." Segons el gremi aquest estudi ha de servir per encertar en polítiques públiques. Per exemple, en el camp de les terrasses, creuen que servirà perquè el consistori es replantegi l'ordenança.

Radiografia molt necessària

Tot i que s’ha donat pocs detalls de l’estudi que es realitzarà sobre el sector, el consistori ha explicat que es tracta de fer “una anàlisi del volum i les tendències de la restauració l’any 2016” per apostar per un model “de qualitat i proximitat”. La previsió és tenir els resultats durant el primer trimestre de l’any. L’estudi és un pas previ al futur Observatori de la Restauració, una actuació que recull la mesura de govern presentada al juliol per impulsar el sector.

Pel Gremi de Restauració de Barcelona fins ara s’han pres decisions sense un context real i s’han assumit, diuen, riscos innecessaris. “El fet de tenir xifres per primera vegada és fonamental perquè prendre decisions sense base científica és enormement perillós”, ha afirmat Roger Pallarols, director general de l’entitat. Pallarols considera que aquest estudi ha de servir perquè l’Ajuntament “encerti les polítiques públiques i es replantegi l’ordenança de terrasses”.