Una delegació catalana ha assistit aquest dimecres a la fira de turisme Fitur, a Madrid, per presentar-hi la celebració de la Copa Amèrica, que es farà a Barcelona el proper estiu, com a reclam turístic per visitar la ciutat. En la presentació s’ha pogut veure un vídeo d’un minut i mig en què es barregen imatges de llocs turístics de Barcelona, com la Sagrada Família i el Camp Nou, amb imatges de la competició de vela i altres llocs famosos de Catalunya, com la Catedral de Girona, Cadaqués i l’amfiteatre romà de Tarragona, entre molts altres.

La presentació s’ha fet a l’estand que la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona comparteixen al recinte firal de Madrid fins al 28 de gener. Hi han participat, entre d’altres, l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni; el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, i el ministre d’Indústria i Comerç i exalcalde de la ciutat, Jordi Hereu.

Un gran impacte econòmic, però amb oposició ciutadana

La Copa Amèrica se celebrarà a Barcelona a partir del 22 d’agost i s’allargarà durant els mesos de setembre i octubre. Es calcula que l’impacte econòmic de la Copa Amèrica serà de més de 1.200 milions d’euros a Catalunya. Tot i això, associacions veïnals, entitats ecologistes i altres col·lectius s’oposen a la celebració de l’esdeveniment i han creat la plataforma No a la Copa Amèrica, que denuncia opacitat en l’organització i alerta que agreujarà la sequera i els problemes d’accés a l’habitatge de la ciutat.