El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que el consistori espera “bones notícies de forma imminent” que confirmin la candidatura de Barcelona com a seu de la Copa Amèrica de Vela de 2024. Des del consistori són “molt optimistes” i creuen que l’empresa promotora de l’esdeveniment, amb seu a Nova Zelanda, confirmarà que ha escollit la ciutat com a escenari de la prova. Un anunci que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, també preveu que es produirà “en qüestió d’hores”.

“El retorn que tindrà serà espectacular”

Per Collboni, la tria de Barcelona és clau per tornar a posar la ciutat al capdavant de les competicions esportives mundials més importants. Equipara l’impacte comunicatiu de la Copa Amèrica de Vela al que pugui tenir uns jocs olímpics o un mundial de futbol. “El retorn que tindrà serà espectacular”, assegura. De fet, el mateix Collboni va explicar fa uns dies que la repercussió econòmica de l’esdeveniment és molt superior al del Mobile World Congress.

Un aval per a la candidatura del JJOO d’Hivern del 2030

Collboni també creu que “si es confirma la candidatura serà “una magnífica carta de presentació” i un “aval” a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern dels Pirineus del 2030. “Pot reforçar la candidatura de forma determinant”, afirma.

Colau destaca “el gran impacte mediàtic i econòmic” de la regata

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un missatge a les xarxes socials, ha volgut valorar molt positivament l’organització de la Copa Amèrica de Vela. Colau ha destacat “el gran impacte mediàtic i econòmic” que tindrà per a la ciutat. L’alcaldessa també assegura que l’esdeveniment no només generarà un retorn econòmic per a la ciutat els dies de competició. Ha recordat que “els equips participants fan inversions en innovació”, amb un impacte econòmic sostingut durant “els dos anys previs a la regata”.

També ha destacat que la transformació del Port Olímpic ha facilitat l’elecció de Barcelona per a la competició. Finalment, ha acabat el missatge esperant que els beneficis econòmics arribin a “cadascun dels nostres barris”.